Weerbericht 6

Weerbericht 6

‘Morgen wordt het beter.’ En zonder dat het hun bedoeling was schreeuwden Pinguïn en zijn vriendjes Jos, Gerrit en Hans uit volle borst: ‘Morgen wordt het beter.’

Ze riepen het zo hard dat ver weg in het bos en zelfs in de woestijn en op de oceaan de dieren hen hoorden. En toen dacht Pinquïn nu schreeuw ik uit volle borst ‘Morgen wordt het beter,’ maar ik had netzo goed een roeiboot kunnen huren. En niet veel later vroeg hij zich af wat hem bezield had om zo laat in het seizoen nog een roeiboot te huren, terwijl hij probeerde met gelijkmatige slagen door het water te varen.

Goed, de natuur was prachtig, maar ook stom vervelend en er bleef bij elke slag wel wat erg veel waterpest & plastic rotzooi aan de riemen hangen en het weer werkte ook niet mee om het altegaar tot een genoegen te maken, en de tijden waren er trouwens niet naar om zich zorgeloos uitstapjes te veroorloven nu met de coronacrisis, een gevolg van de coronapandemie, ontstaan door de uitbraak van de infectieziekte COVID-19, maar hij dacht ‘Morgen wordt het beter’, en met deze geruststellende gedachte vaarde Pinquïn verder. Morgen wordt het beter.