Unforgiven

Unforgiven

Unforgiven is een Amerikaanse western uit 1992. 

De film won een Oscar voor beste acteur in een bijrol (Gene Hackman), beste regisseur (Clint Eastwood), beste filmmontage en beste film en was genomineerd voor beste acteur (Clint Eastwood), beste art directionbeste cinematografiebeste geluid en beste oorspronkelijke scenario.

Het is een van de beste westerns en mijn grote held Clint speelt de hoofdrol, maar hij heeft de film ook geregisseerd. Het verhaal speelt zich af in het stadje Big Whiskey. Als het gezicht van de jonge prostituee opengesneden wordt door een hoerenloper leggen alle hoeren van het stadje hun geld bijeen, en zetten een prijs op het hoofd van de dader. Het nieuws bereikt de jonge revolverheld Schofield Kid, die op het voorstel ingaat en samen met William Munny (Clint Eastwood) en Ned Logan (Morgan Freeman) vertrekken ze naar het stadje Big Whiskey.

De western gaat over een gewone boer die door armoede weer gedwongen wordt zijn oude leven van premiejager en moordenaar op te nemen. De wereld waarin ze verkeren is een spiraal van moord en doodslag waar geen vergiffenis mogelijk is.

Verder hebben Gene Hackman als de sadistische sheriff, English Bob (Richard Harris), Schofield Kid (Jaimz Woolvett) en Strawberry Alice (Delilah Fitzgerald) een belangrijke aandeel in deze fantastische film.