Tragedie

Boeienkoning

De  Indiase illusionist Chahiri Lanchal wilde een truc van de beroemde boeienkoning Harry Houdini nadoen, die hem echter fataal is geworden.

Chahiri Lanchal was geboeid met een ketting en zes sloten en liet zich vervolgens van een boot in de rivier de Hooghly zakken, nabij de Howrahbrug in de miljoenenstad Kolkata. De bedoeling was dat hij zichzelf zou bevrijden en naar de oever van de brede stroom zou zwemmen, maar hij kwam niet meer boven.

Een fotograaf die Lanchal sprak voor zijn truc, vroeg hem waarom hij zijn leven waagde voor de goochelkunst. Chahiri zei 'Als ik het goed doe, is het magie, als ik een fout maak, wordt het tragedie.’

Eerder tartte hij al in 2013 op dezelfde plaats het lot, door vastgebonden in een kooi vanaf de brug het water in te gaan. Destijds slaagde hij er wel in heelhuids boven te komen al moest hij toen op de vlucht voor een woedende menigte, nadat die in de kooi een deur hadden ontdekt en een kikvorsman, maar die had er niets mee te maken, zei ie.

Na een zoektocht van meer dan een dag is het lichaam gevonden. Chahiri Lanchal kwam toch nog boven water, maar kon het niet meer navertellen.