Tour of Art 2022

Oude man

Oude Man, Kubus Lelystad

Dit jaar kreeg ik bericht dat ik geselecteerd was voor deelname aan de Tour of Art Flevoland 2022! Noteer zaterdag 1 en zondag 2 oktober dus vast in je agenda. Dukdalf, Punter 35-27, Lelystad.

Verder werd er melding gemaakt dat het bestuur van Stichting Culturale een indeling heeft gemaakt van de kunstenaars over de beschikbare deelnemerslocaties. Een combinatie van 2D-kunst met 3D-kunst en/of sieraden, zodat er op elke locatie voor meerdere smaken kunst te bekijken is. En voor mij is dat geworden wijkcentrum Dukdalf, Punter 35-27, Lelystad, van 10:30 tot 18:00 uur. Zo als gezegd op zaterdag 1 en zondag 2 oktober.

Ook dit jaar is er weer een centrale deelnemersexpositie gepland in de KUBUS, Agorabaan 3, Lelystad met van elke deelnemer één kunstwerk. Wat zal plaats vinden op donderdagavond 15 september, aanvang 19:30-20:00. Hier wordt mijn beeld 'Oude Man' geëxposeerd.

Ooit ben ik begonnen als grafisch tekenaar/vormgever, maar na elf jaar heb ik op de Bataviawerf in Lelystad het vak beeldsnijden geleerd en beoefend. Na de volmaking van het schip Batavia met prachtige beelden heb ik acht jaar als timmerman in de bouw gewerkt. Hierna zeventien jaar als leermeester op de Bataviawerf waar ik samen met andere getalenteerde beeldsnijders de spiegelversiering voor het schip Zeven Provinciën gesneden heb. Daarnaast was ik werkzaam als beeldsnijder in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en bij atelier Reudenroos te Enkhuizen.