Tour of Art 2021

Tour of Art 2021

Vanaf de tijd dat ik op de kleuterschool zat vond ik het leuk om te tekenen. Misschien nog eerder, maar dat is me niet bijgebleven. Tenslotte ben ik geen Leonardo.

Ik wilde altijd al tekenaar worden en koos voor de grafische MTS, ook omdat mijn vader en grootvader typograaf waren. Zo werd ik grafisch tekenaar, later grafisch vormgever. Daarnaast volgde ik allerlei opleidingen: Werktekenen, Cartografisch Tekenen, Cartoontekenen, Illustratief Tekenen en Lay-out & Typografie.

Het beroep verdigitaliseerde zo zeer dat ik de geneugten van mijn Vulpotlood en Rotring Pennen verruilde voor het beeldsnijden aan het schip Batavia te Lelystad. Na twee jaar op de Bataviawerf werkte ik meer dan een handvol jaren als timmerman. In dien tijd was ik ook in het weekend van de partij in het Scheepvaartmuseum te Amsterdam als beeldsnijder. Daarna werd ik gevraagd om aan het admiraliteitsschip De Zeven Provinciën te werken op de Bataviawerf, in de functie van leermeester timmeren en beeldsnijden. Aan het einde van deze periode van 17 jaar begon ik aan de blog Kookiebizar en maakte illustraties bij mijn veelal zeer korte verhalen, maar na verloop van tijd kregen de schilderijtjes de overhand.

Ik doe mee aan Tour of Art Flevoland 2021, hét evenement op het gebied van beeldende kunst in Flevoland. Het vindt plaats op 2 en 3 oktober en dan presenteer ik mijn pareltjes van waterverf.