Sinterklazen

Sinterklazen

Den Haag of 's-Gravenhage is de hoofdstad van provincie Zuid-Holland. De Nederlandse regering en het parlement zijn in deze stad gevestigd en het is de residentie van het koninklijk huis.

Alexander trok aan zijn shaggie en keek naar buiten waar een plastic zak van Albert Heijn door de wind werd voort geblazen. ‘Kijk daar heb je Sinterklaas,’ zei hij tegen zijn vrouw. Op het dak tegenover hun paleis stond de ouwe Sint, die het tegenwoordig moest doen zonder Piet. Sinterklaas was zijn leesbril vergeten en miste de schoorsteen op een haartje na, zodat de surprises van het dak aftuimelden. Zwarten Pieten mochten hem niet meer helpen, en anderen konden of wilden niet met hun handen werken bij tij en ontij voor een handjevol pepernoten, suikergoed of een wortelvormige verwennerij van de christelijke kindervriend.

‘Hou eens op met dat gerook. Dat is goor,’ zei de eega van Willy. ‘Ik sta toch buiten. Of mensen uit een helikopter gooien zo gezond is,’ grapte hij van de weeromstuit, doelend op de reputatie van zijn schoonvader.