Schildpadjes

Guinea Pig of Cavia

Cavia is een populair gerecht in Ecuador & Peru

Tijdens de vakantie met de auto passagierde onze cavia Beertje mee naar Frankrijk. Mijn moeder moest een noodstop maken. Beertje had zich onder het rempedaal verstopt. Zodoende kwam er toch nog een vroegtijdig einde aan zijn heroïsche bestaan. Het jaar daarop ging schildpad Flappie mee.

De Drie Schildpadjes
Mijn broer had drie schildpadjes van zijn vriendin gekregen. Als ik in de slaapkamer van mijn broer kwam keken ze me vals aan. Drie bijtschildpadjes die de wacht hielden in hun kleine terrarium achter de deur. Ze hadden hetzelfde karakter als zijn tirannieke vriendinnetje. Als zij langs mij liep rook ik de lucht van zwavel. En zij sprak onhoorbare toverspreuken over mij uit, zodat ik onvoldoendes haalde op school.

Ik heb toen een doosje speelgoedsoldaatjes gekocht van het merk Airfix. Het waren soldaatjes van het Duitse Afrikakorps met van die gezellige korte broekjes aan. Een drietal heb ik met Bison Kit op de schildjes geplakt, want de meeste onvoldoendes haalde ik bij Duits. Sinds die tijd ging het een stuk beter met mij op school, alleen had ik nu voortdurend ruzie met mijn broer.
 
Je begrijpt dit is allemaal fictie en probeer dit niet thuis of ergens anders.