Mijn Spin

Spider

Een spin in een terrarium. Het was een mannetje. Hij gedroeg zich nogal raar, vaak ijsbeerde hij door zijn web alsof hij zich voorbereidde op een toespraak en hief na verloop van tijd zijn rechterpootje.

Ik gaf hem nog weleens een lieveheersbeestje die hij met gretig verlangen opat. Het gedrag van dit insect gaf mij geen goed gevoel en ik belde mijn zus, want die weet meestal wel raad en stelde de volgende vraag ‘Kan het zijn dat er een kwade geest in mijn spin zit?’ Omstandig begon zij uit te leggen dat als je goed geleefd hebt je in een hogere zijnsorde wordt herboren. Andere zielen moeten langdurig in het hellevuur branden. Wie op een laag niveau heeft geleefd wordt op een laag niveau herboren en dan is het een hele toer om daar weer bovenop te komen.

Mijn zus zei ‘Mag ik die spin meenemen naar een seance. Daar komt de bekende helderziende en medium Prof. Magide. Hij werd minstens twee jaar jaar lang onderzocht in een Amerikaans onderzoekslaboratorium. In 90% van de gevallen bleek hij de uitkomst correct te kunnen voorstellen. Hij adviseerde onder andere president Reagan.’

Een week later kwam zij me opgewonden over de seance vertellen. Prof. Magide sloot de spin in zijn hand en raakte al gauw in trance en schreeuwdeIch frage euch: Wollt ihr den totalen Krieg? Wollt ihr ihn, wenn nötig, totaler und radikaler, als wir ihn uns heute überhaupt erst vorstellen können? Nun, steh auf und Sturm brich los!, en hief tenslotte zijn rechterarm op, waarna hij gillend tegen de grond ging. Mijn spin had hem een vinger afgebeten. De delinquent ontviel het medium, waarop mijn zus in een opwelling het boosaardige insect vermorzelde onder de hak van haar molière.

Zij vertelde dat de seance bijzonder paniekerig was geëindigd en mijn zus voelde zich schuldig, maar ik was juist trots op haar. Zij had een boosaardige schepsel vernietigd en waarschijnlijk de reïncarnatie beëindigd van propagandaminister Goebbels, de beoogde opvolger van Adolf Hitler en wellicht een nieuwe Wereldoorlog voorkomen. Het bleek bij nader inzien in het kenniscentrum voor insecten en andere ongewervelden in Bijeren, Duitsland een zeer zeldzame hakenkruisspin te zijn, het debiele broertje van de kruisspin.