Mijn Eerste Plaat

Deep Purple in Concert

Ik had gelezen/gehoord dat er nog een plaat was van Deep Purple. Uitgebracht voor mijn allereerste LP Deep Purple in Rock. Iedereen was gek van Deep Purple. Ik luisterde nooit naar de radio, maar ja je wilt ook mee doen. Van mijn krantengeld (2,50 gulden per week) kocht ik een plaat. Maar daar moest ik wel eerst elke middag half Wormerveer voor in de rondte fietsen om de krant weg te brengen en tien weken sparen.

Eerst kocht ik een radiootje van het merk TOKYO en daarna een LP van Deep Purple in Rock voor 21 gulden. Nu moest ik ettelijke  weken sparen om de volgende plaat te kopen en het leek mij wel een goede investering om nog een LP van Deep Purple te kopen. De plaat die eerder uitgebracht was dan Deep Purple in Rock was Deep Purple and Orchestra samen met het Royal Philharmonic Orchestra (1969). Ik had alleen niet verwacht dat daar een orkestje op zou spelen. Deze plaat was niet voorradig en daarom bestelde ik hem en toen ik hem voor het eerst hoorde op de draaitafel in de muziekwinkel was ik geshockt en verbijsterd. Gelukkig stond er nog een drumsolo op van Ian Paice.

Hierna kocht ik de langspeelplaat van The Jimi Hendrix Experience , Electric Ladyland. Het album van mijn held werd in 1968 uitgebracht en werd het best verkochte album wat Jimi Hendrix ooit maakte. Electric Ladyland wordt vaak genoemd als een van de beste rockalbums aller tijden, met legendarische nummers als All Along the Watchtower en Voodoo Chile.