Jerkbait 2

Jerkbait, Salted Herring

De jerkbait met de voorstelling van een zoute haring, bekroond met een Nederlands vlaggetje, wordt gemaakt door Bert van Leeuwen en zal binnenkort hier en daar te koop aangeboden worden onder de naam: Salted Herring.

Over de afwerking kan ik kort zijn: die is gewoon fenomenaal. Na vele snoeken blijft de lak nog steeds op zijn plaats zitten. Bert spuit meestal natuurlijke kleurpatronen, want in het heldere water waarin hij vist, is dit een noodzaak. Maar dat gezegd zijnde, vind ik ze erg geslaagd! Je hoeft maar naar de haringkleur te kijken en dan weet je het wel; beter zal het niet worden.

De reden dat zoveel sportvissers enthousiast zijn over de Salted Herring is de unieke wijze waarop de jerkbait door het water danst. Hierbij toont hij afwisselend zijn linker- en rechterflank dit is mogelijk door het Nederlandse vlaggetje van kunststof aan een staafje titanium waardoor de jerkbait door het water ricocheert. De Salted Herring is verkrijgbaar met en zonder Nederlands vlaggetje al zullen dan haar bewegingen minder divers zijn. Mogelijk in de toekomst ook verkrijgbaar met andere vlaggetjes. Voor veel snoeken, snoekbaarzen en meervallen is dit onweerstaanbaar. En eenmaal op deze superjerkbait gedoken, is er voor de roofvis geen ontkomen meer aan. De twee nikkel dreggen haken de vis en houden deze vast.  De experts zijn het er over eens dat de Salted Herring de allerbeste is. Al met al is de Salted Herring een ware allrounder die in alle soorten water vis oplevert.

Tips Salted Herring

Om goed te jerken kan je de Salted Herring het beste inwerpen en met rukjes naar binnen halen. De Herring schiet dan al waggelend door het water. Uniek voor de Salted Herring is dat hij zich ook goed laat binnenvissen zonder te jerken. Gooi hem in en haal hem rustig binnen. Ook dan vertoont hij een aantrekkelijk actie om roofvis mee te verleiden. Hierbij is het goed om wat te variëren. Haal hem zo nu en dan met wat snellere slagen naar je toe, laat hem even stilliggen, en wissel de snelheid af. Deze manier van binnenvissen heeft al heel wat roofvis opgeleverd!
Gebruik voor het vissen een wat stuggere spinhengel van een meter of twee. Dan komt de Salted Herring het beste tot zijn recht. Gebruik bij voorkeur gevlochten lijn.
De Salted Herring is een uitstekende snoekvanger. Omdat de bek van de snoek vol zit met honderden kleine tandjes zal je bij het vissen met deze jerkbait wel een goede stalen onderlijn moeten gebruiken

De Salted Herring is een absolute topper op jerkbait gebied. Zijn faam heeft hij te danken aan de manier waarop hij door het water beweegt. Snoek en andere grote rovers zien hem daardoor aan voor een gewond visje en slaan snel toe. Omdat de Salted Herring  zich makkelijk laat binnenvissen, is hij geschikt voor zowel beginnende als meer ervaren sportvissers. Al met al is de Salted Herring een uitstekende allround jerkbait die je veel goede visdagen zal opleveren.