Jerkbait 1

Gebakken snoekbaars

Laatst kreeg ik een wedstrijdformulier onder ogen om een jerkbait te ontwerpen, aangereikt door mijn zoon die een verwoed snoekvisser is.

Een jerkbait is een kunstaas dat gebruikt wordt voor het vissen op snoek of een andere roofvis zoals; de snoekbaars, baars of meerval. De jerkbait wordt door de visser zelf in actie gebracht door korte rukjes of stootjes met de hengel. Mijn vader viste veel op paling en snoekbaars en och, wat smaakten ze lekker gebakken in de roomboter.

Mijn zoon heeft deze traditie voortgezet met dit verschil dat hij de vis terug zet. Mocht ik deze ontwerpwedstrijd winnen kan hij een dag mee met een toonaangevende roofvisser.

Ik heb een drietal ontwerpen gemaakt en één daarvan is de Hollandse jerkbait; in de kleuren rood, wit, blauw, alhoewel wit technisch gezien geen kleur is. Daarna zou de collectie zich kunnen uitbreiden met de kleuren en voorstellingen van andere landen. Samen met de actie Verzamel Ze Allemaal zou het een wereldwijd succes kunnen worden. En nu maar hopen dat ik de wedstrijd ga winnen.