Huize Tineke

Huize Tineke

Behalve de madame waren in Huize Tineke vijf meisjes die rond een aftandse bar hingen. Een verlopen bodybuilder met een zonnebankkleurig rood hoofd en een grote scheve neus hield hun gezelschap.

De meisjes bleven gebiologeerd naar de enorme breedbeeldtelevisie kijken, alsof er geen klant was binnengekomen.
 
Pas toen madame, met het figuur van een tweepersoonsmatras, het Aziatische meisje in een blauw niemendalletje en afgebrokkelde tandjes zijn kant opstuurde gebeurde er wat. Toen Mario vroeg waar de show was, begreep ze hem eerst niet en wees daarna naar de televisie. De andere vrouwen, waarschijnlijk uit de Balkan, bleven als diepvriesmosselen op hun kruk zitten.
 
Hij moest een fles campagne kopen en kreeg een plastic zak met een handdoek en een condoom mee. Hij volgde het Thaise meisje naar boven. Ze heette Mie Hoen. Ze ging hem voor naar een slecht geventileerde kamer die naar zaad rook. In de hoek stond een groot bad met een groezelige rand. Ze zette de kranen van het bad open en verontschuldigde zich meteen ‘Solly. Het kan wel dulen bad vol.’
 
Mie Hoen en Mario gingen op het bed liggen, wat afgedekt was met doorzichtig plastic. De kilte en het plastic zeil deed hem denken aan het abattoir in Zaandam waar hij jaren geleden had gewerkt. In het slachthuis hingen naakte varkens aan de zoldering bedekt met glinsterende ijskristallen die over hun roze vlees lagen als zilverwitte bruidsjaponnen. In die dagen droeg hij behalve zijn witte plastic outfit ook met bloed bespatte witte plastic laarzen. Mie Hoen kreeg kippenvel, want het was niet echt warm en dat was ook de reden dat Mario zijn kleren aanhield.
 
Toen het bad vol was ging Mie Hoen er in zitten en het bubbelde alleen toen zij een scheet liet. Hij ging naast het bad staan, en deed zijn jas uit en stroopte zijn mouw van zijn overhemd op. Toen Mario haar probeerde te vingeren zat hij met zijn wijsvinger in het afvoerputje en liep het bad weer leeg.
 
Hij stapte de kamer uit en liep even later weer op het industrieterrein waar zijn auto stond. Toen hij thuis kwam sliepen de kinderen en was zijn vrouw op weg naar haar moeder die in het ziekenhuis lag.