Dominomus

Dominomus

Een buitengewoon dik tienermeisje zei tegen een mus, die op haar broodje ging zitten: 'Hee Lul.' Nadat de vrolijke flierefluiter weg was propte ze het restant in haar mond en verdween in het reptielenhuis van Artis.

Ooit hebben bijna honderd bouwers gewerkt aan het neerzetten van ruim vier miljoen dominostenen voor een wereldrecordpoging. Het is niet duidelijk hoe de mus is binnengekomen, maar zij was er de oorzaak van dat 23 duizend stenen omvielen.

De man die, op verzoek van de organisatie van Domino Day, in het Frisio Expo Centre in Leeuwarden de vogel heeft doodgeschoten, is in e-mails en in berichten op internet met de dood bedreigd.

In het Natuurhistorisch Museum Rotterdam zijn beroemde dode dieren te zien die in botsing kwamen met de mens en wat de dramatische gevolgen voor beide partijen kunnen zijn. Voorbeelden zijn: de Dominomus die werd doodgeschoten omdat zij duizenden dominostenen omgooide, de meeuw die in botsing kwam met een traumahelikopter (beter bekend als de Traumameeuw), de Laatste Schaamluis en vele, vele anderen.