Dikke Dames

Dikke Dames

Dikke Dames eten hoofdzakelijk moddervette friet, morsige frikadellen, kippenvleugeltjes, hotdogs, bamiballen, kaassoufflés, gehaktballen, smulrollen, braadworsten, schnitzels, nasischijven, halve hanen, porties saté, mexicanos, bitterballen, loempia’s, lihanboutjes, berenhappen, kroketten die slechte olie morsen uit boterzacht ondefinieerbaar vlees.

Dikke Dames eten sponsachtig wit brood belegd met aardbeienjam, stukjes smurrie met veel kristalsuiker. Dikke Dames eten sompige plakken cake die schuil gaan onder opgespoten hompen slagroom, gesmolten chocoladesaus met brokjes hazelnoot. Dikke Dames eten gebakjes kiezelhard van stijf roze suikerglazuur gevuld met bakkersroom dat niet vast en niet vloeibaar is, als zalf die te lang op de hoedenplank in de zon heeft gestaan in de auto. Dikke Dames eten geen ander voedsel of het moeten hamburgers zijn op kleffe witte kadetjes van een niet nader te noemen hamburgerketen en al het eten wordt begeleid met grote glazen cola.
 
Dikke Dames eten van alles; kippenvleugeltjes, kalkoenpoten, hele stokbroden, spinnenmest - wat dan ook -  als het maar lang genoeg stil blijft liggen, zodat ze hun lusten daarop kunnen botvieren. Ik hoor hun consumeren aan en het klinkt alsof twaalf konijnen in het stro aan het neuken zijn.