Christoffel Columbus

Columbus

Christoffel Columbus ging met drie schepen Santa Maria, Pinta en Niña op zoek naar het onbekende en hij ontdekte Amerika op 12 oktober 1492.

Columbus vertrok op 3 augustus met 87 bemanningsleden, verdeelt over drie schepen. Hij was op weg om de wereld om te varen naar China. Maar na twee weken kwam er nog geen land in zicht en de onrust groeide onder de matrozen. Zo ver waren ze nog nooit geweest. Zouden ze ooit nog terug komen. Ze konden weleens van de aarde afvaren als het geen bol was zoals Columbus beweerde. Na een maand kwamen de bemanningsleden in opstand, maar Columbus spelde hun op de mouw dat ze met Gods hulp in China zouden komen.
 
En even later zagen de mannen takken in het water drijven en vogels in de lucht. Op 12 oktober schreeuwde de uitkijk ‘Land in zicht.’
Ze waren voor de kust van een van de Bahama eilanden beland. Columbus wist het zeker, hij had India gevonden en de mensen die daar woonden noemde hij Indianen. Het rijke China kon niet ver weg zijn. Hij vertrok met goud en zes indianen terug naar Spanje om blijde boodschap te doen van zijn ontdekking.
 
Columbus maakte nog drie reizen. De ontdekking van Amerika was een grootse ontdekking en een ramp voor de oorspronkelijk bevolking, die geknecht werd en stierf aan allerlei besmettelijke ziekten.