Amalia

Catharina

Catharina-Amalia is de kroonprinses van het Koninkrijk der Nederlanden en de oudste dochter van koning Willem-Alexander der Nederlanden en koningin Máxima.

Over een tijdje wordt prinses Amalia achttien lentes oud en daarmee volwassen. Vanaf dat moment krijgt ze een uitkering uit de schatkist.

In 2022 krijgt Amalia elk jaar ongeveer anderhalf miljoen euro. Dat bedrag zal jaarlijks meegroeien met de stijging van de prijzen en de ambtenarensalarissen en daar hoeft natuurlijk geen belasting over betaald te worden.

Amalia zal over minder dan dertig jaar koningin worden - ze is dan 43 jaar oud. Ter illustratie: haar vader Willem-Alexander werd op 46-jarige leeftijd koning en haar oma Beatrix besteeg de troon op 42-jarige leeftijd.

Dit betekent dat als het beleid niet verandert Amalia, wanneer ze koningin wordt, waarschijnlijk meer dan 40 miljoen euro heeft binnen geharkt. Tot die tijd hoeft ze alleen maar haar lieve hoofdje te laten zien op allerlei vakantieadresjes. Ik gun ze van alles en ik geloof best dat het een kutbaan is, maar ze wordt er wel erg rijkelijk voor beloond.