Wat we kunnen leren van Max

Max Verstappen

Max Verstappen

Max Verstappen haalde vorige week zijn schouders op tegenover de pers over mensen die vraagtekens zetten rond zijn titels ondanks zijn zegereeks. 

Hij besloot met zijn team voor onbepaalde tijd de cameraploegen van Sky Sports –een van de grootste tv-crews in de Formule 1 – niet meer te woord te staan. Directe aanleiding was een verslag van Sky-journalist Ted Kravitz bij de voorlaatste race in Amerika, waarin hij meerdere keren benadrukte dat zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton in 2021 was beroofd van zijn achtste titel door Verstappen.

Volgens Verstappen was zijn besluit een optelsom van een jaar vol gebrek aan respect, zei hij in de persconferentie na zijn zege in Mexico. ‘Op een gegeven moment is het klaar. Je kunt niet in het verleden blijven leven. Je moet verder. Bovendien is het op de sociale media momenteel behoorlijk giftig. Als je dan dit soort meningen ventileert, maak je het alleen maar erger.’ Het heeft geen moment effect op hoe hij zijn huidige seizoen beleeft, benadrukte hij. Verder hebben statistieken hem nooit echt geïnteresseerd, want in de Formule 1 hangt veel af van je pakket; auto en motor. ‘Dit is een geweldig seizoen en ik geniet gewoon van elke seconde.’