Verkeerde Knopje

Wrong Button

Er zijn twee soorten toiletten in Japan. Het oudste type is een simpel hurktoilet. Het tweede type is een toilet meer gelijk aan het westerse toilet. 

Deze bidets hebben vaak wel extra eigenschappen die men bij een westers toilet niet snel terugvindt, zoals een regelbare waterstraal (richting, intensiteit) voor het reinigen van de anus, verwarming van de wc-bril en warme lucht voor drogen.

Daarnaast kan de klep automatisch omhoog gaan. Het toilet van de vrouwen heeft ook nog weleens een ‘geluidsprinses’. Dit is een apparaatje wat geluid produceert dat het geluid van het urineren overstemd. Voor introductie van het apparaat spoelden vrouwen vaak herhaaldelijk het toilet door om het geluid van het urineren te overstemmen, wat tot grote waterverspilling leidde.

Mijn vrouw en ik gingen op vakantie met een vliegtuig van de vliegtuigmaatschappij Japan Airlines. Ik moest dringend naar het toilet, maar de mannen wc was defect, daarom vroeg ik aan de stewardess of ik op de vrouwen wc mocht. Eerst weigerde ze, maar na lang aandringen gaf zij toch haar toestemming. De stewardess drukte me wel op mijn hart om niet op de knopjes te drukken van het toilet. ‘Denk erom niet op de knopjes drukken’. Voordat ik de deur achter mij dichttrok maakte ze nog het V teken, wat vagina betekend in Japan.

Ik ging naar het toilet en zag de knopjes met Japanse opschriften, die ik natuurlijk niet kon lezen. Toen ik op het eerste knopje drukte werd ik verrast met een warme waterstraal. ‘Oh dit is goed’ en toen ik op een ander knopje drukte droogte een straal warme lucht m’n achterste. Maar nadat ik op het volgende knopje had gedrukt werd ik wakker in het ziekenhuis en kon ik me niks meer herinneren. Bij navraag bleek dat ik op het knopje had gedrukt om automatisch je tampon te laten verwijderen.

En zodoende lig ik nu in het ziekenhuis.