UFO

Wunderwaffen

Wunderwaffen

Wunderwaffen was gedurende de Tweede Wereldoorlog een door de nazipropaganda gebruikte term om nieuw ontwikkelde revolutionaire gevechtsmiddelen te omschrijven.

Ondanks hun grote impact op het slagveld slaagden de wonderwapens er niet in hun strategisch doel te bereiken: het doen keren van de kansen in het voordeel van nazi-Duitsland. 

Technisch gezien waren veel van de beloofde Wunderwaffen veel te weinig getest en doorontwikkeld om effectief ingezet te kunnen worden. De daadwerkelijk op het slagveld verschenen wapens vertoonden dan ook nog te veel gebreken. 

Na de oorlog heeft de Verenigde Staten met Operatie Paperclip de meeste prototypes op het gebied van Wunderwaffen, relevante archieven en Duitsers; zoals Wernher von Braun en andere bruinhemden van fascistisch allooi, die hieraan werkten naar geheime bases in de VS overgeplaatst. In het diepste geheim hebben deze voormalige nazi-geleerden, maar nu werkzaam voor het Amerikaanse leger en de CIA, technologie ontwikkeld die in onder andere vliegende schotels zijn toegepast.