Sinterklaas

Sinterklaas is dronken

Kindervriend Sint-Nicolaas heeft zich zaterdagavond in een toestand van hilarische dronkenschap ernstig misdragen. Hij moest de nacht in een cel van het politiebureau doorbrengen. De Sint had 's middags samen met zijn vier Pietermannen een groot aantal gezinnen bezocht, waar hij bijzonder gastvrij was onthaald op de nodige alcoholische versnaperingen.
 
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
 
Na een dag van noeste arbeid hetgeen gepaard ging met een aantal onvermijdelijke Nederlandse spiritualiën werd het tijd voor een broodje shoarma.  Aansluitend op zijn taak bracht hij nog een avondlijk bezoek aan een shoarmabar waar hij de aldaar verzamelde Marokkaanse jeugd begroette met de vrolijke uithaal ‘Allemaal Zwarte Pieten!’ en toen brak de pleuris uit. De Goedheiligman en zijn knechten werden na deze verwelkoming met de vlakke hand weer naar buiten gewerkt. Op de openbare weg is het tot een treffen gekomen.
 
Het vechtende gezelschap rolde enige tijd over het wegdek. Nadat de staf van de Goedheiligman verwrongen over het hoofd van een van de belagers aan zijn einde was gekomen vervolgde Sint het gevecht met het grote boek. Deze attributen zijn nu nog altijd zoek.
 
Het conflict leek een gelukkige wending te nemen, toen Sint en zijn knechten hun belagers wisten af te schudden, overeind krabbelden en zich enigszins herstelden. Op dat moment echter stelde de Wegwijspiet aan zijn meester voor hem naar huis te begeleiden. Aan deze adviezen had Sinterklaas een broertje dood en gooide zijn heilige kont tegen de kribbe.
 
Het gevolg was een gevecht tussen Sint en zijn Pieten, dat juist het hoogtepunt bereikte toen een surveillancewagen van de gemeentepolitie het marktplein opzwenkte. De Pietermannen werden in staat geacht zelfstandig hun weg te vervolgen. Sinterklaas moest daarentegen mee naar het bureau om de nacht ter ontnuchtering in een cel door te brengen.
 
In de politieauto riep onze kindervriend met dubbele tong tegen de agenten in eindeloze herhaling. ‘Dit is pure discriminatie. Omdat ik uit Spanje kom, hijos de putas.’
‘Nee Sinterklaas. Het is niet omdat u uit Spanje komt. U mag even blazen,’ zei de politieagent, terwijl de Goedheiligman met zijn molière het raam uit de sponning van het politiebusje probeerde te trappen.
 
Ja, beste jongens en meisjes, ik ben het met jullie eens dat het helemaal geen lieve Sinterklaas is. Dit is een van de vele hulp-Klazen die de goede naam van de Goedheiligman te grabbel gooit.