Simson

Simson

Toen kwam de godsdienstleraar de klas binnen. Hij was net als andere leraren maar dan nog eigenaardiger. Een zwart geklede man met plompe schoenen, een bol-bleek glad geschoren gezicht, ranzige geuren en een stuk sigaar in zijn mondhoek.

Hij vertelde over God en dat ie bestond. Mijn vader had verteld dat toen Joeri Gagarin als eerste mens in de hemel was hij nergens God had gezien, hoe goed hij ook had rondgekeken. Dus alles wat die godsdienstleraar vertelde was bij voorbaat pure onzin, maar hij had wel fijne verhalen over Sodom en Gomorra en Lot die met zijn beide dochters naar bed ging en over Simson de bandenplakgod.

Simson doodde een leeuw en sloeg wel duizend mensen helemaal kapot met een kaak van een ezel. En God vond het goed. Later ging Simson nog eens naar de hoeren en dat weet iedereen; dat zijn vrouwen die het doen voor geld. Hij had een vriendinnetje die heette Delila, die stak zijn ogen uit toen hij lag te slapen en scheerde zijn haren af, zodat hij niet meer zo sterk was.

Simson werd gevangen genomen en moest hard werken. Toen stond hij in een tempel en vroeg aan God of hij weer sterk mocht zijn en God zei 'Ja'. Gave gozer die God. Simson ging tussen twee pilaren van de tempel staan en wierp ze om. De hele tempel stortte in en hij stierf samen met een heleboel vijanden. Dat vond ik wel goed van God. Je hoeft alleen maar te vragen of je sterk mag zijn. Dat ga ik ook doen voordat ik ga slapen.

Welterusten.