Prinsesje

Prinsesje en de vastgoedmagnaat

Er was eens een prinsesje die heel stout en ondeugend was. Ze was ook erg ongehoorzaam en hielp nooit haar moeder eens bij de afwas, maar maakte liever TikTok filmpjes waarop zij met vriendinnen danste en playbackte op de muziek van Flo Milli.

Ik heb ooit een affiche gemaakt voor een toneelvereniging die het sprookje van de Prinses en de Kikker van de gebroeders Grimm zou opvoeren.

Het prinsesje ging vaak spelen bij een bron onder de oude lindeboom in het donkere bos bij het kasteel. Op een dag viel haar gouden bal in de diepe bron. Een kikker hoorde haar huilen en was bereid de bal eruit te halen. Hij wilde als beloning geen goud of sieraden, maar de vriendschap van de prinses.

Als ze beloofde dat de kikker naast haar aan tafel en in bed mocht, zou hij de bal uit de diepe bron halen. De prinses rende echter met haar bal snel naar huis zonder de kikker mee te nemen. De volgende dag klopte de kikker aan bij het kasteel. Eerst wilde ze de kikker niet binnenlaten, maar haar vader vond dat ze de belofte moest inlossen. Ze dronk met lange tanden samen met de kikker rode wijn en at pruimedanten, zeer veel drank en ook fazanten, zwanenhals gevuld met druiven, gebakken haan om af te kluiven, tonnen bier en bloedworst, gebakken krieltjes met een korst, kroketten en saucijzen, sla met tomaten en radijzen, harde worst van weleer. Ach, wat wil een mens nog meer! En daarna moest haar vader haar dwingen om de kikker mee te nemen naar haar slaapkamer.

Nou, lieve jongens en meisjes jullie begrijpt wel hoe dat afliep... Ze werd vet in haar voorbips genomen en niet veel later kwam de kikker als prins de slaapkamer uit. Hij werd gevolgd door het prinsesje, maar hij had geen oog meer voor haar. De tranen liepen over haar gezicht en dropen over haar borsten, die uit haar opengescheurde roze prinsessenjurk hingen. D'r mascara was flink uitgelopen en ze zag er miserabel uit. De prins, die ooit kikker was, werd later vastgoedmagnaat en president in een ver land en dat was voor heel veel mensen bizonder ongelukkig. En het prinsesje zullen jullie vragen… die werd door haar zeer vermogende ouders naar een peperdure kostschool in Wales gestuurd.