Pijn in zijn zij

Poetin

General Putin

Meneer Van den Vlekkert werd om een uur of vier wakker naast zijn vrouw in bed. Hij had steken in zijn linkerzij. Het deed verdomde pijn.

Hij masseerde de gevoelige plek en sloop naar beneden om zijn vrouw niet wakker te maken. Daarna ging hij weer naar bed en viel in slaap. Om zes uur werd hij nogmaals wakker, maar nu met het prettige gevoel dat de pijn niet eeuwigdurend was. Als zijn vrouw naar haar werk was zou hij effe googelen naar de oorzaak van zijn leed. Nieren, lever, milt, galstenen of moest ie bloed plassen, wat ook een mogelijkheid was. Hij maakte zich ongerust.

Nadat zijn vrouw weg was pakte hij zijn mobieltje en tikte PIJN in en zonder verder iets te doen verscheen de zin: Pijn links onder in de buik. Alsof zijn mobieltje het wist. Ongelofelijk, er is vast meer zijn tussen hemel en aarde. Het volgende bericht kwam aan het licht: Buikpijn linksonder kan wijzen op een ontsteking in de dikke darm, ook wel culitis ulcerosa genoemd. Als je buikpijn links onderin je buik hebt dan kan dat ook duiden op diverticulitis en als je diverticulitis hebt dan is een divertikel ontstoken…
De ontsteking gaat meestal vanzelf over. Als u pijn heeft, kunt u paracetamol nemen. Neem geen pijnstillers zoals ibuprofen en diclofenac. Eet gezond met veel vezels, drink genoeg en beweeg genoeg.

Als u pijn heeft kunt u paracetamol in nemen en dat deed meneer Van den Vlekkert. Ging zijn bed weer in en werd om half twaalf wakker. Hij stapte onder de douche, poetste zijn tanden en deed zijn kleren aan. Hij klikte de televisie aan voor het nieuws. Zette koffie en at twee boterhammen met rookvlees en Limburgse mosterd, want die is het lekkerste en heeft een mooie structuur. Twee glazen water en hij had geen last meer van de pijn. De dag was begonnen. Buiten scheen de zon en in Oekraïne hadden ze al tien Russische generaals dood geschoten las hij in de krant. Hadden ze niet beter Poetin tot generaal kunnen bevorderen, dacht ie.