Oom Dick

3D Latte Art

Harry de nieuwe vriend van oom Dick drinkt zijn koffie altijd zwart. Oom Dick, eigenlijk heet mijn oom Diederik, en ik drinken altijd koffie met hete melk.

En nu vergiste oom Dick zich, de broer van mijn moeder, en gaf Harry ook koffie met melk. ‘Weet je het nou nog niet?’ snauwde Harry, die ik van mijn moeder ook oom moest noemen, maar dat weigerde ik. Schichtig nam oom Dick, die kon er ook niets aan doen volgens mijn moeder, Harry’s kopje en gooide het leeg in de gootsteen, zette opnieuw koffie en warmde de melk op. ‘O nee, dat is niet nodig, bijna vergeten’, hoorde ik hem in de keuken zeggen. Oom Dick kwam met zijn hoofd om de hoek van de keuken en vroeg ‘Of blief je een latte met van die geinige pandabeertjes die uit je koffiekopje klimmen.’ ‘Kan je nu eindelijk je bek eens houden,’ schoot Harry uit zijn slof en hij ging verder ‘Gewoon zwarte koffie. Is dat nu zo moeilijk?’ Oom Dick kwam gedwee met een kopje koffie terug de huiskamer in. ‘Wil je soms een eigen gebakken roomdrolletje?’ ‘Nee! Je weet toch dat ik nooit geen koekje bij de koffie neem,’ grauwde Harry terug. En toen pieste oom Dick van pure angst in zijn broek en verdween snikkend naar boven.

Opscheppen dat kon Harry. Hij vertelde dat hij supervisor van een bierbrouwerij was geweest in Wenen. De hoofdstad van Oostenrijk, vermeldde hij er fijntjes bij. En later directeur van een museum. Nog veel later boden ze hem een baan aan als wethouder, maar hij vond het salaris te laag. Hij is een tijdje directeur geweest van een schouwburg, maar raakte door de coronacrisis zijn baan kwijt. Nu is Harry overdag thuis, doet boodschappen, kookt en houdt het huis schoon.