Not Alone

Kookiebizar

Ik denk als ik aan mijn blog werk tijdens de COVID-19 epidemie weleens aan de radio-uitzending van Robert Nevill in de film ‘I Am Legend’.

Robert Nevill wordt gespeeld door Will Smith. De film speelt in New York en de gehele bevolking van die stad is uitgeroeid door een virus en de mensen zijn gemuteerd tot zombies.

Nevill is nog steeds ter plekke en probeert een vaccin te ontdekken. Daarnaast zendt hij elke dag vanuit de haven van New York een bericht de ether in waarin hij mensen oproept naar deze locatie te komen.

My name is Robert Neville. I am a survivor living in New York City. I am broadcasting on all AM frequencies. I will be at the South Street Seaport everyday at mid-day, when the sun is highest in the sky. If you are out there... if anyone is out there... I can provide food, I can provide shelter, I can provide security. If there's anybody out there... anybody... please. You are not alone.

Mijn naam is Robert Neville. Ik ben een overlevende en woon in New York City. Ik zend uit op alle AM-frequenties. Ik zal elke dag, halverwege de dag, in de South Street Seaport zijn, wanneer de zon het hoogst aan de hemel staat. Als je daar bent... als er iemand is... Ik kan voor eten zorgen, ik kan onderdak bieden, ik kan voor veiligheid zorgen. Als er iemand is... iemand... alsjeblieft. Je bent niet alleen.

Hij rijdt door een zonovergoten lege stad naar de haven waar zijn bureau staat. Hij legt zijn laptop op het bureaublad en start de uitzending. Hij beklimt het vliegdekschip USS Kitty Hawk samen met zijn herdershond Sam. Op dek staan diverse vliegtuigen, een Harrier, een vliegtuig dat zowel horizontaal als vertikaal kan opstijgen, en gevechtshelikopters van het type Cobra en Apache. Hier slaat Robert Neville vanaf de staart van een spionagevliegtuig Blackbird (Lockheed SR 71) een golfballetje de stad in. Elke dag zendt hij uit en nooit komt iemand op zijn oproep af, of toch…