Laatste Zinnen 1

Keith Richards

De kunst is om eeuwig met jezelf te leven, niet om eeuwig te leven. Keith Richards, Pirates of the Caraïben.

Ze genoten van de loomheid waarmee de nijlpaarden voorbij kwamen drijven.

Louise Arner Boyd was op weg naar barre ijzige landen in de Poolzee, die bekent staan als Frans Jozefland, een plek waar het aantal ijsberen veel groter was dan het aantal mensen en zij zou daar een eind aan maken. Er waren dagen dat ze negentien ijsberen per dag schoot. Ze was in staat vanaf een varende boot een beer te schieten, maar na verloop van tijd begon de plezierjacht op ijsberen haar te vervelen.

Ik ben geen filantropische instelling.

Ik vind het geweldig dat mensen zo uitleggerig zijn, aan de andere kant heb ik er een bloedhekel aan.

Eén van de sprekende bomen sprak mij aan en gaf me goede raad: ‘Ga terug,’ maar ik sloeg dergelijke goed bedoelde raad in de wind en ging op pad.

Een meisje zei tijdens een telefoongesprek in de stilte coupe van de trein: ’Ik voel je zo…’

Door een zonnesteek was zij al tien dagen lethargisch geweest, waarna ze was gaan ijlen. Af en toe had ze zo op een lijk geleken dat haar man alvast een graf liet delven.

Enkel een regen van speren vloog om onze hoofden.

Het enige wat ze gevraagd had was of hij de trap wilde stofzuigen. Ze zag pas in het schemerdonker na een dag van hard werken dat de trap nog zo stoffig was. Of hij de volgende dag wilde stofzuigen? Hij had geen werk en deed nooit wat in de huishouding. En toen ze om zeven uur thuis kwam uit haar werk en de trap zag, die nu nog smeriger was zeeg ze ineen op de trap met haar jas nog aan, en huilde bittere tranen. Zijn jas en koiboihoed waren weg en op de tafel lag een briefje. Ik ben naar de kroeg .

Alles draait om liefde. Andere de schuld geven, angst en woede voelen, handelen uit wraak, wrok koesteren en vertrouwen vernietigen, al die negatieve manieren om op moeilijke situaties te reageren zuigen ons in een neerwaartse spiraal en vreten energie.

Boeddha zei: ‘Wie zal zeggen wat goed is en wat slecht.’

Onze keuze zou moeten zijn; Liefhebben & Begrijpen.

Hij werd op het nippertje gered van een lot dat gruwelijker was dan de dood.