Krul

Krul, Amsterdam

Na een tijdje in isolatie vroeg Nico zich af, nu alle kroegen dicht zijn, wat is er nou zo leuk is aan al dat gezuip en geouwehoer. Hij had zichzelf belooft om daar nooit meer aan mee te doen. 

Nico lag thuis na een operatie aan een goedaardige tumor in zijn hals, waar ze zijn halve hoofd voor open gesneden hadden. Hij had veel pijn en omdat zijn oog flink traande had hij moeite om een boek te lezen of tv te kijken. Dus luisterde hij dagenlang met gesloten ogen naar radio Veronica, die gelukkig veel jaren 70 muziek draaide.

Om toch wat beweging te hebben ging Nico wandelen door de stille straten. Goddank mochten we nog wandelen zonder Ausweis. Tijdens zo’n wandeling passeerde hij een krul, een openbaar mannentoilet waarvan de onderkant open is tot ongeveer kniehoogte. Een vrouw zat er gehurkt te plassen. Nico zag haar benen, maar ook haar vagina. Ze plaste om een of andere reden recht vooruit en niet naar beneden, waardoor hij haar ding zag en een moment lang bleef hij staan. ‘Eef! Volgens mij kunnen ze hem zien’, zei de man die naast de krul op haar stond te wachten. En even moest hij glimlachen, waarna hij zijn weg vervolgde.

Verderop in de straat reageerden twee agenten uiterst adequaat en alert op een auto waarin ze toch zeker drie hoofden zagen. Een van de drie had een nogal verwilderd kapsel, maar de dienders sloegen daar geen acht op. Aangezien de kapsalons nog niet geopend waren had nog niet elke Amsterdammer de kans gehad zijn beharing te fatsoeneren.

Het is verboden om in de coronatijd met meer dan twee personen, die niet uit het zelfde huishouden komen in een auto te zitten. Dan heb je een boete van maar liefst 390 euro aan je broek hangen en daarnaast een aantekening op je strafblad. Daar hadden Nico en zijn vrouw dan toch vaak onenigheid over, want zodoende kon hun zoon die op zichzelf woonde niet meerijden als ze op visite gingen. Nico vond dat maar totale onzin. Afgeladen volle KLM vliegtuigen, maar hij mocht nog geeneens met z’n drieën in de auto zitten.

Een stopteken werd gegeven aan de bestuurder van de auto. Na inspectie bleek de derde persoon geen krullenbol te zijn, maar een buxus, zo’n groenblijvende struik, die ze gekocht hadden in een tuincentrum. Een van de weinige dingen die je wel mocht doen.