Jimmy Page's Chopin Prelude nr.4

Jimmy Page

Op een filmpje van You Tube is rechtsboven een klok te zien: 1.09.56. En terwijl de seconden weg tikken en het publiek in het duister juicht komt gitaargod Jimmy Page op.

Hij doet zijn shawl af en gooit hem op de grond, draait zich om naar het publiek en doet zijn jas uit en als hij zijn arm uit zijn mouw haalt groet hij het publiek, wat nog steeds juicht en schreeuwt. Hij zegt iets in de microfoon wat voor mij onverstaanbaar is en het lijkt of hij iemand herkend in het publiek en kijkt hem aan. Met grote gebaren maakt hij zijn vingers nat en schuift de ringen van zijn pink en stopt ze in zijn rechter broekzak en hij lacht een innemende lach. Hij lacht en zegt ’Good Evening.’ Hij blijft glimlachen, doet zijn rechtermanchet los en rolt zijn mouw met drie slagen op. Hij loopt naar een technici die op hem afloopt en zijn gitaar in handen heeft. Jimmy maakt ondertussen zijn linkermanchet los en rolt zijn mouw op.

Ondertussen doet de technici de gitaarband goed. 1:10:43 Jimmy Page hangt zijn gitaar om en krijgt een plectrum aangereikt. Op de achtergrond nog steeds het enthousiaste publiek en de eerste tonen van een orgel. De technici plugt de gitaar aan op de versterkers. Jimmy steekt zijn hand op en lacht. Hij is op zijn gemak. Hij doet zijn haar goed. Een lange dunne vriendelijke innemende jongen, jonge man, chaletje over zijn witte overhemd, een enorme bos haar. Hij stemt zijn gitaar. Het publiek wordt rustiger en hij begint Chopin Prelude 4 te spelen op zijn Telecaster, terwijl hij begeleid wordt door de drummer, op de klok rechtsboven is het inmiddels 1.12.20. Het orgel en Jimmy speelt alle kanten op en hij glimlacht, maakt getuite lippen en springt over het toneel terwijl hij de mooiste muziek van de wereld speelt. Jimmy Page etaleert zijn door God gegeven gitaartalent en toen was het 1.13.35.

ARMS Charity Concert in de  Royal Albert Hall op 20 september 1983. Jimmy Page Chopin Prelude nr. 4.