Het Boselfje

Forest Nymph

Wat me nou toch weer overkomen is. Gisteren had ik een boselfje opgevangen in de steeg achter ons huis. Hij kon niet vliegen. Ik was bang dat ie door de buurkatten gefileerd zou worden. Ik deed het boselfje in een doos en mijn vrouw belde de dierenambulance.

Ze waren snel ter plekke en adviseerden me om hem weer los te laten, zodat z’n ouders hem konden helpen. Het boselfje was niet gewond en hij zou spoedig kunnen vliegen. Misschien de volgende dag al. Ik besloot hem toch maar een paar dagen thuis te houden. Dit in tegenstelling tot een kauw die ik al eens eerder had opgevangen.

Op de foto is goed te zien hoe moeilijk het boselfje het had. Met de witte handschoenen uit mijn carnavalstijd kon ik hem voorzichtig oppakken zonder hem te beschadigen. Waarschijnlijk had het boselfje veel last van het warme weer. Op sommige dagen was het zelfs 37 graden Celsius. Na een paar dagen was het boselfje aangesterkt. Hij bedankte ons voor de goede zorgen en vloog de huiskamer uit op weg naar zijn ouders in het sprookjesbos. Zo kwam alles toch nog goed.