
In de Middeleeuwen werd knoflook geacht de duivel, vampieren en heksen weg te houden en te beschermen tegen de pest, maar het smaakt ook verdomde lekker.
Recept voor 4 personen
Spaghetti met knoflookgarnalen en spinazie
300 gram spaghetti, 180 gram wokgarnalen, 1 citroen, 300 gram spinazie, 20 gram basilicum, 2 tenen knoflook & 40 gram Parmezaanse kaas
Pel en pers de knoflook. Pers het sap uit de citroen, rasp de Parmezaanse kaas en hak de basilicum fijn.
Breng een pan met water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook. Voeg vervolgens de garnalen, basilicum en spinazie toe en bak al roerend 4 minuten door of totdat de spinazie is geslonken. Blus af met het citroensap, voeg de spaghetti toe en bak het geheel nog 1 minuut door.
Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk.
- Login om te reageren