Een mooie dag

In het Piet Kuiperpark

Hij stond op van de bank en liep nog een rondje in het Piet Kuiperpark en daar was de bank weer. Allicht zult u zeggen wat had je anders gedacht; dat de plantsoenendienst de bank tijdens jouw afwezigheid had verwijderd? Wat een ijdelheid.

De bank was leeg, onbezet en stond daar maar slordig met zicht op de vijver, die in de winter diende als schaatsbaan en beheerd werd door de schaatsverenging de Rode Ster, een initiatief van de plaatselijke communistische partij. Bert nam de bank een weinig af met wat papieren zakdoekjes wijl het geregend had en ging er op zitten. Hij pakte het hard kartonnen kaartje uit zijn zak wat hij had getrokken uit een horoscoopautomaat, na muntinworp begonnen lichtjes te branden en na enige tijd kwam een gedrukte voorspelling te voorschijn. Bert las het voor het eerst op de bank in het Piet Kuiperpark en hierop stond te lezen:

Je wordt geadviseerd om dit jaar niet buitensporig te handelen. Wees bescheiden. Wees praktisch en consistent in je benadering van persoonlijke en professionele kwesties. Als je redelijk bent zullen de zaken het hele jaar door in je voordeel werken. Je geluksgetal is 63.

En dat kwam mooi uit want hij was in het jaar 1956 geboren en was onlangs 63 jaar geworden. Bert stopte het kaartje weer in zijn broekzak. Hij schudde de plastic zak leeg, die hij van huis had meegenomen, boven het gras. Algauw zaten trossen mussen van de broodkruimels te smikkelen en kwamen de eenden uit het water gesneld om hun deel in te pikken en een enkele gans. Het was een heerlijke dag in het Piet Kuiperpark.