De Dop

De Dop Grapette

Grapette is ontwikkeld door Benjamin ‘Tyndle’ Fooks. Het drankje smaakt zoals hij dacht dat druivensap zou moeten smaken.

In de loop van twee jaar en tienduizenden smaaktesten had hij een smaak ontwikkeld waarvan hij geloofde dat deze superieur was aan alle andere die op dat moment beschikbaar waren. Het heeft in ieder geval een mooie dop opgeleverd.

Het is niet altijd zo, dat je een mooi uitziende dop krijgt of vindt, menig keer heeft de dop al een tijdje buiten gelegen en heeft de roest toegeslagen. Om roest te verwijderen kun je gaan schuren, maar met het roest, verdwijnt ook het verf. Een betere oplossing is om de dop onder te dompelen in schoonmaakazijn en dan wachten totdat het roest is opgelost.

Tijdens het eten werd ik twee keer gebeld en ik drukte op het symbooltje van het rode telefoontje op mijn schermpje. Nadat ik klaar was stapte ik op en bracht mijn bordje, soepkom en bestek naar de keuken. Daarna ging ik naar buiten en belde het onbekende nummer. Het was iemand die een verkeerd nummer had ingetoetst. ‘Het had een 4 in plaats van een 9 moeten zijn. Sorry. Sorry dat ik u gebeld heb.’

Antiroestmiddelen op chemische basis zijn duur, maar vooral ook schadelijk voor het milieu en gevaarlijk voor kinderen. Allemaal eigenschappen die azijn niet heeft. Logisch ook, want azijn is en blijft een natuurproduct, en geen chemische troep.