Circus in Wormerveer

Krokodillen

De magere jongeman die achter de vrachtwagen was verdwenen kwam terug. In iedere hand een emmer vol stukken vlees. De krokodillen, die in de circuswagen scharrelde, werden nerveus en sprongen tegen de dikke tralies van de wagen. De dieren trokken grimassen naar de bezoekers.

We kwamen de circustent in en na de clowns kwam de dressuur met de krokodillen. De dierentemmer liet de roofdieren allerlei trucjes doen en om te bewijzen dat het totaal ongevaarlijk was haalde hij zijn lul uit zijn broek en legde hem in de bek van een van de krokodillen.

Hij riep naar het publiek: ’Kijk ze zijn totaal ongevaarlijk’ en om dat te bewijzen sloeg hij met zijn gebalde vuist op de kop van de krokodil. De dompteur vroeg aan de mensen die in de zaal zaten: ‘Zijn er vrijwilligers die dit ook kunnen.’

Niemand zei iets, totdat een oud vrouwtje met tandeloze stem riep ‘Ikke, ikke, maar dan moet u niet zo hard op mijn hoofd slaan.’

Toen we naar buiten kwamen was de regen al aan het vallen, maar had ons nog niet bereikt. Het was een kwestie van minuten voor we doorweekt waren.

En toen kwam het toch nog onverwachts.