Beknopte Geschiedenis

Schoteltje Oezbekistan

Ooit woonde ik in Wormerveer, daarna in Assendelft, Midsland op het eiland Terschelling en nu in Lelystad aan het IJsselmeer.

Ik ben geboren in Wormerveer in het plaatselijke ziekenhuis op de Paul Krugerstraat. In 1967 raakte het ziekenhuis zijn vergunning kwijt, waarna het nog tot midden jaren tachtig als kraamkliniek functioneerde. Het markante gebouw werd gesloopt om plaats te maken voor een seniorenflat. Mijn ouders woonden tijdens mijn geboorte op de Noorderstraat 84, drie hoog. Toen ik een jaar of tien was verhuisden mijn ouders, mijn broertje en ik naar de Lijsterstraat 51. Vervolgens ging ik samen met mijn vriendin en niet veel later onze oudste zoon wonen op de Albert Meijnsstraat, de tweede flat, 4 hoog, nummer 97, allemaal in Wormerveer wat nu Zaanstad heet.

Daarna kregen we een pracht van een woning in Assendelft, Rialen 45. Ik gaf mijn baan op als grafisch vormgever bij Provincie Noord-Holland en we verhuisden inmiddels met z’n vieren, er was nog een lief jongetje bijgekomen, naar het eiland Terschelling en we gingen wonen in het dorpje Midsland, Zuidmidslandweg 6b. Na een jaar gingen we naar Lelystad. Mijn vrouw ging werken in het ziekenhuis van Almere en ik op de Bataviawerf.