Bard 11

Sater, Bard 11

Toen Bard eenmaal het besluit had genomen om eerder met pensioen te gaan was hij even de gelukkigste man van Nederland.

Onwillekeurig kwam bij Bard het beeld op van generaal Norman Schwarzkopf, die doceerde over de gelukkigste man van Irak die over een spoorbrug rijdt en in zijn achteruitkijkspiegel ziet dat de brug explodeert die hij net verlaten heeft.

‘Ik ga je nu een film laten zien van de gelukkigste man in Irak, zei een ontspannen generaal H. Norman Schwarzkopf, de commandant van Operatie Desert Storm, terwijl hij naar een televisiescherm keek tijdens een briefing van verslaggevers.

Toen een video van een bommenwerper op het scherm werd getoond, richtte hij de aandacht van zijn publiek op het schot in de roos, waar twee lijnen op de monitor van de piloot elkaar ontmoetten terwijl de piloot op een brug mikte.‘ Houd het vizier in de gaten’, zei de generaal en wees met een stok naar het kleine vierkantje waar de lijnen elkaar kruisten.

'Kijk hier - dwars door het dradenkruis', zei de generaal als een vrachtwagen op het televisiescherm door de roos en uit beeld rolde. ‘En nu in zijn achteruitkijkspiegel ...‘ zei Schwarzkopf lachend, terwijl de brug explodeerde door de impact van de raket.

RIYADH, Saudi Arabia (AP) _ A relaxed Gen. H. Norman Schwarzkopf, buoyed by the success of his bombing missions, saw a piece of detail in dramatic video of the bombing of a bridge and could not resist pointing it out.

‘I’m now going to show you a picture of the luckiest man in Iraq,’ the commander of Operation Desert Storm said as he turned to a television screen during a briefing of reporters.

Bard speelde altijd wel met de gedachte om eerder te stoppen, maar twijfelde omdat je juist in die laatste jaren enorm wordt gekort op je pensioen. De Batavia is een mooi project, maar wordt onvoldoende gesteund door de overheid en sponsors. Er is zelfs gedreigd door de gemeente dat een aantal van de leermeesters hun baan zouden verliezen. Maar Bart heeft de knoop door gehakt en gaat binnenkort met pensioen.

And Now For Something Completely Different

Wordt vervolgd