Apen stammen af van Mensen

Apen stammen af van mensen

Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat apen afstammen van mensen.

Mensen hebben 98 procent hetzelfde DNA als apen. Een aantal mensen hebben zich verder geëvolueerd tot apen en zich aangepast aan de natuur, nadat bleek dat de toekomst een doodlopend straatje is, door al die oorlogen en het verziekte milieu. Apen hebben geen last van woningnood en ze zijn niet afhankelijk van een magnetron, vrieskist, gasfornuis, auto met zwembad, tweede huis, of moeten zo nodig op vakantie met het vliegtuig naar Barcelona voor wat vertier of naar Florence om een museumpje te pikken. Ze hebben weinig nodig om zich senang te voelen.

Ze eten voornamelijk planten. Dat kunnen vruchten zijn, maar ook stengels, bladeren en noten. Als ze een vogelnestje vinden dan eten ze ook graag de eieren op en insecten vinden ze een echte lekkernij. Ze slingeren door het oerwoud, terwijl ze ondertussen hun gezin aandacht geven, niet onderbroken door een of ander kutbaantje. Anderzijds werken ze aan het welzijn van de groep en doen hun best om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Onderwijl worden 138 duizend planten op dit moment met uitsterven bedreigd door de mens. En alleen al in Nederland verbranden er 143.000 dieren bij stalbranden per jaar. Koeien, varkens, kippen en schapen creperen en sterven een ontzettend pijnlijke dood.