Alles is overbodig

De Muis

En toen kwam de muis langs

De Japanse makaak vond alles overbodig en hij vond ook dat het weggooien van spullen dé sleutel is tot een beter leven. 

De Japanse makaak was van mening dat weggooien van overtollige spullen dé sleutel is tot een beter leven. Met deze magische methode ruim je niet alleen je huis op, maar ook je innerlijke zelf. Hij stond in zijn kamer en bekeek zijn tafel. Wat een overbodige tafel dacht hij, tilde de tafel op, droeg hem naar buiten en gooide hem weg. Hij ging weer naar binnen en keek naar zijn stoelen. Die zijn nu nog veel overbodiger, dacht hij en gooide ze ook weg.

De hele dag was hij in de weer en gooide alles weg wat hij had, zijn boekenkast, zijn bed, zijn ramen, zijn deur, zijn dak, zijn plafond, zijn muren, zijn vloer - het een nog overbodiger dan het ander. Tenslotte was hij alleen zelf nog over. Hij probeerde zichzelf op te tillen. Maar viel op de grond, stond op en viel opnieuw. Ik ben zeker niet overbodig genoeg, dacht hij. De Japanse makaak ging op de grond liggen en keek naar de zon en de wolken. Dat is alles wat ik nodig heb…, dacht hij.

En toen kwam de muis langs met een taart en de Japanse makaak dacht, en vrienden. Vrienden zijn nooit overbodig. Echte vrienden daar kan je er niet genoeg van hebben. 

De Japanse makaak is te herkennen aan een rozerood gezicht en heeft een korte staart. De kleur van de dikke vacht varieert van bruin en grijs tot geelachtig bruin. Een manier om warm te blijven is badderen in warmwaterbronnen, en de Japanse makaak is helemaal in de ban van de opruimmethode van Marie Kondo.