Aanslag Op Pakjesboot 12

Aanslag Op Pakjesboot

Terreurbeweging Anti Sint (AS), een militie van ongelovigen, is voor het afschaffen van het Sinterklaasfeest. Zij geloven niet dat Sinterklaas bestaat en vinden hem maar een fake figuur. De terreurbeweging is vooral actief in Nederland en België, maar ook in de Duitse grensstreek en op Curacao, waar eveneens het Sinterklaasfeest gevierd wordt.

Terreurgroep AS staat bekend om zijn goed gefinancierde propaganda op websites en sociale media, met video's van cadeauverbranding op grote schaal, maar nu heeft de organisatie zich verder verhard en de aanslag opgeëist op Pakjesboot 12 van Sinterklaas. Het schip was vol gestouwd met cadeautjes en op weg van Spanje naar Nederland. Pakjesboot 12 van Sinterklaas is vlak voor de kust van Holland beschoten en tot zinken gebracht. De Verenigde Naties houden terreurgroep AS hiervoor verantwoordelijk.

Onder invloed van het onderwijs en later de commercialisering en de massamedia ontstond een standaardisatie van het Sinterklaasfeest, dat hierdoor gaandeweg zijn huidige vorm kreeg. De surpriseavond, de uitwisseling van geschenken in vermakelijke verpakkingen begeleid door gekscherende of belerende rijmpjes, is een relatief nieuw fenomeen binnen de traditie. Hier wil terreurgroep AS zo spoedig mogelijk een einde aan maken.

Terreurgroep AS probeert het Sinterklaasfeest af te schaffen, omdat zij het als een katholiek bijgeloof veroordelen en niet meer in de Goedheiligman geloven. Zij willen een verbod op schoen zetten en de openbare verkoop van Sinterklaaslekkernijen.

‘Vroeger geloofden wij in Sinterklaas, maar nu zijn we er van overtuigd dat hij niet bestaat’ aldus de woordvoerder van Anti Sint.