Carnaval

‘'t Was er warm en druk. Ik raakte hem met een lege kruk.’ Het liedje van André Hazes dreunt door het gebouw ‘Het Wapen van Assendelft’. Prins Klaas den Eerste en Adjudant Bert zijn aanwezig in vol tenue; steek, smoking, wit overhemd en een zwart vlinderdasje. Het is de laatste avond na een turbulent jaar, mijn oom als Prins en ik als zijn Adjudant van de carnavalsvereniging ‘Eén Meter Bier’.

Lees meer

Happy End

Coos Coeckebakker had genoeg van Holland. Hij had aangemonsterd als stuurman. Het mooie weer zou ook beter zijn voor zijn gestel. Sinds hij dat houten been had liep het allemaal niet meer zo lekker. Hij wilde zijn dagen slijten op het paradijselijke Bali. Hij had er voor gekozen om met de Belgische schipper De Vlaming mee te varen, op het spiegelretourschip Tonijn richting Batavia. Het bleek een wel hele ongelukkige keuze te zijn.

Lees meer

Een Vergissing Is Menselijk

Coosje Coeckebakker wandelde samen met zijn vader langs het strand op een koude dag, terwijl thuis de kachel brandde. Daar zagen zij een prachtige kompaskwal* op zijn kant in het zand liggen. ‘Mag ik die mede naar huis nemen?’ bevraagde hij aan zijn lief vadertje.

Lees meer
  •  
  • 1 van 6